Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Hier mijn verzameling ‘leuke overnachtingadressen’ in Argentinië. Hiermee stel je makkelijk een rondreis door Argentinië samen. Ik ben nog lang niet klaar met het omkieperen van de schoenendozen: er komen nog meer adressen bij. Als ik er zelf geweest ben (*) vind je onder de tabel meer info. De meeste adressen komen uit reisbladen, reisverhalen in kranten, etc. en worden daar aanbevolen, maar ik hoor ook mijn reizende familie en vrienden uit over hun ontdekkingen.

Ik heb de accommodaties gecheckt (voorzover ze er in staan) op waarderingsites als Tripadvisor, Zoover, Booking.com. Maar kijk zelf even op de betreffende website of de sfeer je aanspreekt en of de prijzen nog kloppen.

Prijscategorie accommodaties Rondreis Argentinië

  • gemiddelde tussen hoog-, en laagseizoen voor een 2 persoons-kamer met ontbijt
  • check altijd de actuele prijs op de betreffende website of door contact met de accommodatie
  • als het een appartement of vakantiehuis betreft is er geen prijscategorie aangegeven (is sterk afhankelijk van grootte, duur etc.)

(+App.): de accommodatie verhuurt ook appartementen of vakantiehuizen
(App.)  : de accommodatie verhuurt uitsluitend appartementen of vakantiehuizen
(-App.): de accommodatie verhuurt geen appartementen, alleen kamers

1                < € 50
2                € 51 – € 75
3                € 76 – € 100
4                € 101 – € 150
5                € 150- € 200
6                > € 200

 

Plaats Streek, nabij… Naam Prijs
Buenos Aires Vain Hotel 3/4/5(-App.)
Buenos Aires Malabia House 3/4 (-App.)
Buenos Aires BoBo Hotel 3/4 (-App.)
Buenos Aires Design Suites 3/4 (+App.)
 Carlos Pellegrini *  Noord-Oost A. Natuurreservaat Nande Reta Inn  4? (+ App.)
 Iguazu *  Noord-Oost A. Iguazu waterval  Secret Garden B&B  4 (-App.)
 Zarate  1 uur van Buenos Aires, paardrijden  Los Dos Hermanos  ?

*Nande Reta Inn in Carlos Pellegrini

We waren hier in 2006, maar ik denk er nog regelmatig aan terug. Onze oudste zoon deed na de middelbare school een jaaruitwisseling met Argentinië en wij zochten hem op en reisden rond in het noorden van Argentinië. De ‘herberg’, een toepasselijke naam in dit geval, ligt in de Colonia Carlos Pelligrini. Een klein dorp, bewoond door afstammelingen van de Guarani indianen. De Colonia ligt afgelegen van alles. Een eindeloze zandweg vormt de enige verbinding met de buitenwereld (het stadje Mercedes). De medewerkers van de herberg kunnen je daar ophalen van het busstation, of zelfs van een vliegveld.

‘Wat nu als je hier een hartaanval krijgt?’ vraag ik de gids die ons het dorp en omgeving laat zien. ‘Dan ga je waarschijnlijk dood’ is het nuchtere antwoord. Misschien redt een helikopter het op tijd. Bijzonder hoe een afgelegen dorp als dit haast ‘zelfvoorzienend’ in stand blijft. Maar als je voor dit soort dingen bang bent, ga er dan niet naar toe.

Dan mis je wel het Ibera nationale park, een moerasgebied waar de Colonia midden in ligt. Nande Reta regelt excursies door dit gebied (ik weet het niet meer precies maar dacht dat in de hotelprijs een excursie was inbegrepen). Wij voeren met een motorboot en gids door het moeras en zagen otters, carpincho’s (waterzwijnen), tientallen alligators en heel veel vogels. Een feest voor een vogelspotter/fotograaf.

En dan is er ook nog dichtbij een ‘apenbos’. Leuk om die apen te zien slingeren tot we bekogeld werden, maar dat was achteraf nog veel leuker.

De Nande Reta Inn zelf is fijn. Goed eten, leuk voor kinderen, een grote tuin met een zwembad, en ontzettend aardige mensen.

*Secret Garden B&B in Iguazu

De Iguazu watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië zijn spectaculair. Aan de Braziliaanse kant bekijk je ze vooral vanaf de bovenkant en aan de Argentijnse kant vanaf de onderkant. Allebei mooi, dus steek even de grens over. Wij lieten het bij het kijken naar die neerstortende watermassa’s maar je kunt er ook met een rubberboot (en zwemvest) tussendoor varen.

Secret Garden B&B aan de Argentijnse kant is heerlijk. Gastheer John heeft achter zijn huis een tropische tuin aangelegd waar dito vogels op af komen. Achter in die tuin liggen de kamers met vrolijk geverfde houten veranda’s. John vertelt graag over de omgeving en helpt waar  hij maar kan. Hij zorgde dat wij op de goede bus terecht kwamen voor het vervolg van onze reis. Het ontbijt met zelf gemaakte marmelades is fijn.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail