Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vissersboot bij Kaapstad

Vissersboot bij Kaapstad

Bo Kaap in Kaapstad

De buurt (want het is eigenlijk maar een handjevol straten) Bo Kaap staat nog steeds bekend als de moslimbuurt van Kaapstad. Oorspronkelijk woonden hier slaven, vooral afkomstig uit Maleisië. Het was slaven verboden kleurige kleding te dragen en toen in 1838 hier de slavernij werd afgeschaft verfden de voormalige slaven als symbool hun huizen in de meest felle kleuren. Nog steeds is het traditie om na de Ramadan, het huis in Bo Kaap opnieuw te schilderen.

Het ziet er prachtig uit. Er zal beslist een goede kleurendeskundige aan te pas komen want ‘spontaan’ lukt dit niet. In sommige straten hebben de huizen hele felle kleuren en in andere straten zijn het lichte of donkere pastelkleuren. Foto’s maken is een feest hier. Je kunt een bezoek brengen aan het Bo-Kaap museum in deze buurt.

Victoria & Alfred Waterfront

Dit is het oude havengebied van Kaapstad dat getransformeerd is tot één van de belangrijkste uitgaans- en winkelcentra van de stad. In tegenstelling tot Knysna, waar projectontwikkelaars een heel nieuw Waterfront hebben gebouwd, zijn hier oude pakhuizen en havengebouwen bewaard en hebben een nieuwe functie gekregen. Dat wel gecombineerd met moderne architectuur. Er worden nog steeds schepen gerepareerd in de dokken maar de toeristische functie overheerst. Victoria & Alfred Waterfront is een leuk afwisselend gebied om rond te lopen en mensen te kijken op een terras. Voor mooie souvenirs is de Watershed een aanrader; een moderne overdekte markthal waar kunstenaars, designers, ambachtslieden hun spullen in kleine ‘winkeltjes’  verkopen.

Lees meer van mijn verhalen over Kaapstad en omgeving:

wat te doen in en rond Kaapstad
-Door Kaapstad met de hop-on-hop-offbus|
– Bezoek Houtbaai, Kalkbaai en Muizenberg

-Bezoek de Tafelberg en The Old Bisquit Mill

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail