Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Rond Kaapstad liggen een paar stadjes die zeker een bezoek waard zijn. Wat te doen in Houtbaai, Kalkbaai en Muizenberg?

Wat te doen in Houtbaai

Houtbaai heeft een vissershaven waar zeerobben rondzwemmen. Langs al die viskotters slenteren, oud en nieuw, is altijd leuk. Ieder weekend (vr/za/zo) is er aan het eind van de haven een hippe overdekte markt, Bay Harbour Market, waar gegeten, gedronken en muziek gemaakt wordt en waar je leuke souvenirs kunt scoren. Daar is ook een drukbezochte ‘fast-food-fish’: verse vis eten aan lange tafels zonder franje (geen alcohol).

Vervolg je weg over Chapman’s Peak Drive (tolweg), dat is een spectaculaire kustroute. Deze route komt uit bij het lange en lege strand van Noordhoek. Mooi voor een wandeling, minder om te zwemmen (volgens mij dan) want het water is ijskoud.

Wat te doen in Kalkbaai en Muizenberg

Muizenberg en Kalkbaai liggen aan de oostkant van het schiereiland onder Kaapstad. Muizenberg is bekend vanwege de kleurige strandhuisjes. Het is een bekende surfspot en aan deze oostkant van het schiereiland heeft de Indische Oceaan het voor het zeggen en is het zeewater een stuk warmer dan aan de Atlantische kant. Hier zie ik wel voor het eerst ‘haaien waarschuwingsborden’ langs het strand. Houd de vlaggen dus goed in de gaten. Direct ten zuiden van Muizenberg ligt het levendige Kalkbaai met een vissershaven, een ‘zeezwembad’ (zonder haaien), leuke winkels en restaurants.

Lees meer van mijn verhalen over Kaapstad en omgeving:

wat te doen in en rond Kaapstad
-Door Kaapstad met de hop-on-hop-offbus|
Bo Kaap en Victoria & Alfred waterfront
-De Tafelberg en de Old Bisquit Mill

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail