Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Waar en wat in MORE?

Zo ongeveer tussen de Veluwe en de Achterhoek ligt, aan de IJssel, het plaatsje Gorssel, met het museum voor MO(dern)RE(alisme): MORE dus. Je ziet hier werken van bekende kunstenaars als Carel Willink, Charley Toorop, Pyke Koch, Co Westerik, fotograaf Erwin Olaf, Marlene Dumas en nog heel wat anderen. Zoek het in de buurt van steden als Deventer (leuk), Zutphen (leuk) en Apeldoorn (weet ik niet, wordt hoog tijd). Een mooi modern gebouw aangebouwd aan een historisch gebouw. Het museum heeft inmiddels al een ‘dependance’: kasteel Ruurlo. Dependance is wat oneerbiedig voor een kasteel maar hier vind je vooral kunst van Carel Willink en de mode-ontwerpster Fong Leng. Dit kasteel ligt overigens niet op loopafstand: een half uur met de auto en een uur met het openbaar vervoer, zo ongeveer.

museum MORE

De entreehal van MORE

museum MORE

Veel licht in museum MORE

Misschien herinner je je het nog. De DSB bank ging failliet en daarmee ook de directeur er van Dirk Scheringa. Hij verzamelde moderne realistische kunst. In 2011 kocht Hans Melchers een deel van de collectie van Scheringa en samen met zijn eigen collectie richtte hij MORE op.

Op de begane grond vind je (een deel van) de vaste collectie, op de verdieping zijn wisselende tentoonstellingen. Kijk hier voor op de website: museum MORE   Daar vind je ook praktische info als het adres, openingstijden etc.

Wat mij betreft een aanrader!!

Nog een absolute aanrader: Museum Voorlinden in Wassenaar 
En altijd leuk: gluren bij de buren in de museumwoningen van Amsterdam

Heel wat anders maar geweldig als je van moderne kunst houdt: de Biënnale van Venetië 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail