Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Dit wordt het ultieme ‘tropisch eilandgevoel’ (denken we) als we langs de felblauwe zee naar Maria La Gorda rijden. En als we bij aankomst voor een paar tientjes ook nog een upgrade kunnen krijgen naar een appartementje aan het strand kan het helemaal niet meer kapot (denken we). Maar zoals vaker blijkt het allemaal te mooi om waar te zijn. Het wat verouderde resort (want dat is het) heeft een waterprobleem. Ik hoop niet structureel want van een half uurtje per dag stromend water gaat het huis (en jezelf) al snel onaangenaam ruiken. Ik heb medelijden met de schoonmakers die af en aan lopen naar zee om emmers water te halen. Dan zitten we binnen een dag ook nog onder de bulten van de bijtende zandvlooien, doet de wifi waarvoor we betalen het niet en zitten we (gezellig) vrijwel alleen in het grote buffet-restaurant dat als enige open is. Er is verder geen dorp in de buurt dus daar ben je wel op aangewezen.

Appartementen aan het strand met rechts het duikcentrum

Appartementen aan het strand van Maria La Gorda met rechts het duikcentrum

Maar er zijn ook pluspunten

Ben je nog niet afgehaakt? Er zijn ook zeker pluspunten. Afgezien van die zandvlooien is het wel heerlijk om een huisje aan het strand te hebben. En dan is er het zeewater dat aanvoelt als een warm bad (ik heb het over juni). Je kunt bij het duikcentrum een snorkel huren en de vissen bekijken die rond de in zee stekende pieren zwemmen. Wij doen ook een snorkelexcursie met een boot, zeker mooi. Maar de meeste mensen komen naar Maria La Gorda omdat het bekend staat als één van de beste duiklocaties van Cuba. Ik ben geen duiker maar geloof het graag. Het resort heeft zoals gezegd een duikcentrum waar je alles kunt regelen.

Het is natuurlijk mijn mening en wat dat waterprobleem betreft hadden we waarschijnlijk gewoon pech maar ik zou alleen voor Maria La Gorda kiezen als je wil gaan duiken.

Meer lezen over onze reis in Cuba?:

Havana, de aankomst
Havana, de kennismaking
Vinales
Las Terrazas

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail