Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Als ik in een wereldstad blijf staan voor een chique winkel met tassen roept mijn man direct paniekerig ‘je hebt toch al een tas?’ Ja tuurlijk heb ik al een tas en wel meerdere ook. Maar ach, ik geniet er al van om naar een mooie tas te kijken. Daarom werd ik blij van een bezoek aan tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. In een mooi grachtenpand aan de Herengracht bewonder je honderden tassen. Exemplaren van eeuwen oud, de klassiekers van de vorige en deze eeuw (Chanel enzo), reiskoffers en een collectie hele moderne designtassen en rugzakken.

Hendrikje

Hendrikje en Heinz Ivo verzamelden al antiek en curiosa en vonden in Engeland een bijzondere tas afgedekt met schildpad. Dat was het begin van een tassenverzameling die ze voor liefhebbers jarenlang tentoonstelden in hun eigen huis. Het huis werd te klein voor de tassen en de vele bezoekers en de verzameling verhuisde naar het pand aan de Herengracht.

De beste Museumshop

De High Tea schijnt erg goed te zijn maar voor mij kwam het ‘toetje’ beneden in de museumwinkel. Wat een prachtige tassen, portemonnees en aanverwante artikelen worden daar verkocht! Ik ben niet gezwicht maar veel scheelde het niet. Ook al sla je het museum over dan is de winkel alleen al het bezoek waard. Het Parool riep de winkel van Hendrikje dan ook uit tot de beste museumshop van Amsterdam.

Praktisch

Tassenmuseum Hendrikje (ofwel Museum of Bags and Purses) is gevestigd aan de Herengracht 573 in Amsterdam. Dat is de ‘oostkant’ van de gracht, een snelle verbinding vanaf Amsterdam Centraal is de metro naar Waterlooplein. Het museum is dagelijks open van 10 tot 17 uur en gratis als je een museumjaarkaart hebt. Zie voor meer info: Tassenmuseum Hendrikje

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail